Kommenttiraita: Joona-Hermanni Mäkisen viimeisimmät Yle-kolumnit

Parecon Finlandin Joona-Hermanni Mäkinen kertoo taustoja viimeisimmille Yle-kolumneilleen, käy läpi niistä tullutta palautetta ja avaa kolumnien keskeisiä ajatuksia. Antti Jauhiainen haastattelee ja antaa lopuksi lukusuosituksen.

Lue kolumnit ja niihin liittyvät vastineet:

Haastattelu: Matt Bruenig Yhdysvaltojen sosiaalipolitiikasta

Hyvinvointivaltion vastaisku -podcastin jaksossa haastatellaan yhdysvaltalaista sosiaalipolitiikan asiantuntija Matt Bruenigia, jonka perustama People's Policy Project -instituutti on lyhyessä ajassa tuottanut useita Yhdysvaltojen taloustilannetta ja yhteiskuntapolitiikkaa käsitteleviä julkaisuja. Avauksia on käsitelty mm. New York Timesissa, Forbesissa, Current Affairsissa ja Bloombergin, Vicen ja CNBC:n talousuutisissa.

Bruenig on myös yksi Hyvinvointivaltion vastaisku -kirjan haastateltavista, ja hänen kommentaarejaan on aiemmin julkaistu Parecon Finlandin blogissa (mm. täällä ja täällä).

Hyvinvointivaltion vastaisku -podcastin haastattelussa keskitytään muutamaan aiheeseen: Trumpin hallinnon sosiaalipolitiikkaan, perustuloon, julkisiin rahastoihin ja siihen, mikä sai Bruenigin kiinnostumaan alunperin Pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta.

 

Perusteet markkinoita vastaan

Miksi markkinat aiheuttavat tehottomuutta ja eriarvoisuutta? Parecon Finlandin Antti Jauhiainen ja Joona-Hermanni Mäkinen keskustelevat Robin Hahnelin tiedeartikkelista “Perusteet markkinoita vastaan”. Ekonomisti Hahnelin Helsingin yliopistolla pitämä luento sai aikaan suomalaisilta taloustieteilijöiltä rajun reaktion.

Lue Robin Hahnelin artikkeli “Perusteet markkinoita vastaan”.

Katso Helsingin yliopistolla pidetty luento.

Uusi podcast: Hyvinvointivaltion vastaisku

Parecon Finlandin Antti Jauhiainen ja Joona-Hermanni Mäkinen keskustelevat Hyvinvointivaltion vastaisku -kirjastaan. Podcastin ensimmäisessä jaksossa käydään läpi haastatteluja, joita tehtiin kirjaa varten. Jauhiainen ja Mäkinen esittelevät Noam Chomskyn ajatuksia hyvinvointivaltiosta ja demokratiasta. Samalla tutustutaan sosiologi Juliet Schorin näkemyksiin kapitalismin ja mainnonan vaikutuksista perheisiin. Esille nostetaan myös valtiotieteilijä Stephen Shalomin ideoita siitä, millä demokraattisemmalla vaihtoehdolla eduskunnan voisi korvata.